Prijava rednega obratovalnega časa gostinskega obrata / kmetije
Opis postopka
Gostinec oziroma kmet določi svoj obratovalni čas in ga prijavi za gostinstvo pristojnemu organu samoupravne lokalne skupnosti. Gostinec oziroma kmet mora poslovati v obratovalnem času. Ločimo redni in podaljšani obratovalni čas. Redni obratovalni čas pomeni obratovanje med 6. in 22. uro, obratovanje izven tega časa pa se šteje za podaljšani obratovalni čas.
Če gostinski obrat oziroma kmetija opravlja gostinsko dejavnost izven rednega časa, se šteje, da obratuje v podaljšanem obratovalnem času.
Pristojni, dodatne informacije
Vlogo lahko vloži gostinec ali kmet, za odločanje o vlogi pa je pristojna Občinska uprava občine.
Pravna podlaga za izvedbo postopka
Pravilnik o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost
Povezava: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV2067
Stroški v postopku
Vloga je takse prosta.